Rock´n Roll

Det var under 50-talet som Rock´n Roll blev ungdomens musik, den kom i från den Amerikanska populärmusiken och från USA så spreds den över till England och övriga Europa. Det var frågan om sång, gitarrer och ett tungt driv i trummor och bas. Det har utvecklats med åren och i dag så finns det massor med varianter på den sortens musik. 

Elvis - King of Rock´n RollDen övriga musiken, även kallad rockmusik skiljer sig markant från den traditionella 50-tals Rock´n Roll-musiken. Även där kom det till genrers så som hårdrock eller heavy metal och punkrock. Och det är ju positivt att musiken utvecklas, några som betytt mycket för Rock´n Roll är bland annat Chuck Berry, Bill Haley, Buddy Holly, Roy OrbisonLittle Richard,  Tommy Steele och Elvis Presley.

Elvis Presley var ju en gigant inom Rock´n Roll. Elvis älskade att stå på scenen och mellan 1969 och 1977 så genomförde han mer än 1100 konserter. Med över en miljard sålda skivor så kan man inte säga annat än att Elvis var kungen av Rock´n Roll. Han medverkade i ett trettio tal filmer och det har även gjorts filmer och skrivits böcker om hans liv. Elvis fortsätter att sälja skivor och han är i princip lika stor i dag som före sin bortgång! Elvis var kungen inom Rock´n Roll!

Bookmark the permalink.