Musikalmusik

Denna typ av musik är en mix mellan dans, teater och musik och själva ordet musikal kom till som en försvenskning av orden Musical Theatre från engelskan. Musikalmusik är idag mycket populär och i Sverige har vi många stora stjärnor inom musikalvärlden.

MaskPeter Jöback är stor inom genren och har på sensate åren setts på scen både i Sverige och i New York där han hade huvudrollel i Phantom Of The Opera en av världens största musikaler. Jöback är en av fyra som fått äran att gestalta The Phantom både på Brodway och West End. Vilket är riktigt stort.

Vill man uppleva musikaler ”Over There” så kolla in Go Music Travel som arrangerar resor till bland annat New York och se någon av dina favoriter, Phantom Of The Opera, Mamma Mia eller Rock Of Ages. Det kan bli en upplevelse för livet.

Gunilla Backman är en annan stor artist med musikalframgångar. Hon har spelat rollen som Maria Magdalena i Ola Salo’s uppsättning av Jesus Christ Superstar. 2005 fick hon rollen som Donna i den svenska uppsättningen av Björn och Bennys Mamma Mia och sedna dess har det rullat på bra för Gunilla Backman.

För tillfället så är Gunilla Backman aktuell med den turne som ska bli med Jesus Christ Superstar. Från den 31 januari 2014 till och med 22 mars så är ensemblen ute med musikalen. Turnéstart sker i Skellefteå.

Andra Turnéer som man kanske vill kolla på är till exempel The Book of Mormon, en musikal skapad av Trey Parker och Matt Stone, skaparna till succeeserien South Park. Precis som med South Park så kommer de bjuda på religiös satir humor i en kritikerhyllad show. Att denna musikal har blivit uppvisad på Broadway visar bara att man har mycket att se fram emot om man tycker om satirhumor.

Matilda är namnet på en annan fantastisk musikal. Den handlar om en liten flicka med samma namn som med en skarp hjärna, trots sin unga ålder, är mer än villig att kombinera det med sin livliga fantasi. Detta resulterar i att hon förändrar vardagen, inte bara för henne utan även för andra. Hon bor med föräldrar som inte riktigt tycker om henne och de vuxna i skolan är inte heller särskilt trevliga. Besök Go music travel och beställ biljetter för att se denna fantastiska show och du kommer vara fängslad av en otrolig upplevelse.

Bookmark the permalink.