Meat Loaf

Michael Lee Aday, född Marvin Lee Aday, är en amerikansk musiker och skådespelare mer känd under namnet Meat Loaf. Han är en av de bäst säljande artisterna någonsin, han har sålt mer än 80 miljoner album. 

Meat Loafs första band hette ”Meat Loaf Soul”, under inspelningen av deras första sång lyckades han ta en ton så hög att en säkring gick sönder på inspelningsmonitorn. Han blev omedelbart erbjuden tre stycken inspelningskontrakt, men han avböjde alla tre.

Om det finns någon som kan spåra sin succé till ett specifikt album så är det Meat Loaf och hans album Bat Out of Hell från 1977, idag har det sålt över 43 miljoner kopior och det estimeras att det fortfarande säljer omkring 200,000 kopior varje år. Det är också en av bara två album som aldrig lämnat Topp 200-listan i Storbritannien sedan det kommit ut och är därför det album som har stannat kvar längst på någon album topplista i hela världen.

 

Men Meat Loaf har inte bara funnit succé genom sin musik, han har även medverkat i över 50 filmer och TV-serier. Som skådespelare är han nog mest känd för sin roll som Robert Paulson i David Finchers film Fight Club från 1999. men han har även medverkat i den animerade serien South Park och pokerserien Celebrity Poker Showdown, där han faktiskt gjorde historia i serien, tyvärr var det genom att vara en av de två första som blev utslagen genom en dubbel eliminering i TV-serien, då Stephen Collins slog ut både Meat Loaf och Howie Mandel.

Meat Loafs historia med poker slutade dock inte där, i 2011 utmanade han den professionella pokerspelaren, Phil Hellmuth, när de möttes backstage på en av Meat Loafs konserter. De skulle spela om 20,000 dollar. Ingen av dem utgick dock med huruvida matchen blev av eller inte. Men Meat Loaf skulle nog ha behövt träna upp sig först om han skulle ha någon chans överhuvudtaget att slå Phil Hellmuth.

Han är också en stor sportfantast och gillar både fotboll och baseball. Han är supporter till den nordengelska fotbollslaget Hartlepool United och till det amerikanska baseballaget New York Yankees, han har även spelat en hel del fantasy baseball och medverkar i flera ligor varje år.

Med tanke på att han är en sådan stor artist brukar många uttrycka överraskning när de får höra att Meat Loaf själv säger att han lider av social ångest. Han har citerats att säga ”jag har aldrig mött någon mycket i sociala situationer, för när jag går in i sociala situationer har jag ingen aning vad jag ska göra.” Han säger även att han sällan går någonstans och känner att han nog lever ett ganska ”tråkigt liv”. Sina kollegor inom musikindustrin har han också sällan mött utanför arbetsomständigheter just för att han jobbade så mycket.

Bookmark the permalink.